
Als je al het voorgaande hebt gelezen, kun je concluderen dat een vegetarische gezonde levensstijl goed te hanteren is. Om daar nog bij te helpen, plaats ik hier enkele goede vegetarische recepten om thuis uit te proberen.
- Geroosterde tomaten met pasta
Ingrediënten :
- 300 g gnocchini (biologisch)
- 8 trostomaten (biologisch)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 el olijfolie
- 3 eieren
- 125 ml crème fraîche
- 1 ui
- ½ bakje tuinkers
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bak de tomaten in de oven in ca. 20 min. gaar.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de ui ca. 3 min. Schep de pasta en het eimengsel door de ui en roerbak ca. 5 min. Knip de tuinkers boven de pasta fijn. Serveer met de geroosterde tomaten.
- Pizza van naanbrood en tofu
Ingrediënten :
- 2 pakken naanbrood met knoflook en koriander (a 280 g)
- 2 courgettes
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 2 bakjes tofu roerbak fijngekruid (a 180 g)
- 1 eetlepel Indiase currypasta
- 1 zak panklare spinazie (300 g)
- 75 g cashewnoten (zakje a 150 g)
Bereidingswijze:
Oven op 200 °C voorverwarmen. Naanbroden voorzichtig overlangs doormidden snijden. Courgettes wassen en in dunne plakjes snijden. In braadpan 3 el. olie verhitten. Tofu en currypasta 2 min. bakken. Courgettes toevoegen en 8 min bakken. Mengsel met zout en peper op smaak brengen en over naanbodems verdelen. In pan rest van olie verhitten en spinazie in 1 min. laten slinken. Noten grofhakken. Spinazie en noten over naanbodems verdelen. Naanpizza's twee aan twee 10 min. in oven bakken.

- Piroshki ( deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei )
Ingrediënten :
- 300 g spitskool (in reepjes)
- 25 g boter
- 200 ml melk
- 1 tl suiker
- 5 eieren
- 1 pakje bladerdeeg ((diepvries), ontdooid)
- 1/2 zakje verse dille ((a 15 g), fijngesneden)
Bereidingswijze:
Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 eetlepel zout over en laat minimaal 15 min. staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 min. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 min. zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 min. hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elke plak deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 min. in de oven.
Dit zijn slechts enkele recepten, er zijn er natuurlijk veel meer. Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb